achtergrond

Agenda

Projectbezoek Vlaams Administratief Centrum Brussel, Herman Teirlinckgebouw 15 jun.

Projectbezoek Vlaams Administratief Centrum Brussel, Herman Teirlinckgebouw

Tour & Taxis Brussel

Beeld: Neutelings Riedijk Architects / A2STUDIO

BVA organiseert op donderdag 15 juni 2017 een projectbezoek met rondleiding op de werf van het Herman Teirlinckgebouw - Vlaams Administratief Centrum Brussel.

  • Ontwerp: Neutelings Riedijk Architecten in samenwerking met Conix RDBM Architects
  • Bouwtechnische ondersteuning: Bureau Bouwtechniek

Projectbezoek Vlaams Administratief Centrum Brussel, Herman Teirlinckgebouw

Foto: © Giulia Frigerio

Bouw van een nieuw kantoorgebouw voor de Vlaamse Overheid op de site van Tour & Taxis te Brussel. Dit nieuwe gebouw biedt onderdak aan ca. 2.600 werknemers en is gesitueerd op een historische site die omgetoverd wordt tot een nieuwe stadswijk van 45 hectare met een park, kantoren, woningen, winkels en scholen. Tegelijkertijd wordt er een stadspark van meer dan 20 hectare aangelegd.

Laagbouw met torenaccent
Het Vlaams Administratief centrum wordt een laagbouw van zes bouwlagen met een beperkt torenaccent van zeven bijkomende bouwlagen. N.a.m. het Koninklijk Depot dat zich ook op deze site bevindt, krijgt het gebouw een overdekte binnenstraat met daaraan aansluitend binnentuinen.

Passief
Met een oppervlakte van zo'n 46.000 m² wordt het Herman Teirlinckgebouw het grootste passief kantoorgebouw van België. Onderscheidende elementen zijn het lage E-peil, de lage netto energiebehoefte voor verwarming en de lage primaire energieverbruiken voor koeling en hulpenergie. Wat ‘milieu en duurzaamheid’ betreft, behaalt het gebouw een maximale score door de goede prestaties op het vlak van watergebruik (afwatering en terreinverharding) en materiaalgebruik.

Praktisch
  • 15u30: ontvangst op de werf - presentatie door projectmanager over het project en de werking
  • ca. 16u00: start rondleiding op de werf
  • ca. 17u30: einde rondleiding
Lees meer

Foto's Projectbezoek Vlaams Administratief Centrum Brussel, Herman Teirlinckgebouw

Vorige activiteiten