achtergrond

Agenda

De verplichte verzekering voor 10-jarige aansprakelijkheid, aannemers en architecten eindelijk of helaas op gelijke voet 23 okt.

De verplichte verzekering voor 10-jarige aansprakelijkheid, aannemers en architecten eindelijk of helaas op gelijke voet

BVA Pro Sint-Michiels

Vanaf 1 juli 2018 wordt een aansprakelijkheidsverzekering niet alleen voor architecten maar ook voor aannemers en aanverwante dienstverleners zoals studiebureaus verplicht. In de dagelijkse praktijk zal dat heel wat organisatie en voorzorgen vergen om zekerheid van dekking te hebben en concurrentieel te blijven al zal de kostprijs voor het bouwen of grondig renoveren hierdoor stijgen.

De nieuwe wet is verschenen op 9 juni 2017 in het Belgisch Staatsblad met als doel de discriminatie met de al bestaande verzekeringsplicht van architecten weg te nemen betreffende werken aan woningen of appartementen waar het verplicht is om een architect onder de arm te nemen. Deze aansprakelijkheidsverzekering slaat alleen op schadegevallen aan de gesloten ruwbouw door gebreken die onder de 10-jarige aansprakelijkheid van de aannemer vallen of met andere woorden de problemen met de stabiliteit, de stevigheid en waterdichtheid van de woning.Voor andere werken geldt de verzekeringsplicht niet.

Programma:

Aansprakelijkheid voor de voorlopige oplevering

Aansprakelijkheid tussen voorlopige en definitieve oplevering

Aansprakelijkheid vanaf de definitieve overname

  • Kleine verborgen gebreken
  • 10-jarige aansprakelijkheid

Concrete en praktijkgerichte toelichting van de inhoud van de wet op de verplichte verzekering voor de 10-jarige aansprakelijkheid (wie, wat en wanneer).

Inschrijven kan via sbm. BVA-leden genieten 50% korting(*). 
(*) Hiertoe gebruikt u bij inschrijving de kortingscode die u ontving in de bevestigingsmail bij het aangaan van een BVA-lidmaatschap 2018.

Lees meer

Foto's

Vorige activiteiten