achtergrond

Agenda

Info nieuwe sociale bijdragen & vennootschappen voor architecten - sessie Antwerpen 25 feb.

Info nieuwe sociale bijdragen & vennootschappen voor architecten - sessie Antwerpen

Zaal Antwerpen

Vanaf dit jaar gebeurt de berekening van de sociale bijdragen op basis van de inkomsten van het lopende jaar. BVA vroeg aan specialisten wat dit concreet tot gevolg heeft. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om na te denken over zin en onzin van een vennootschap voor de architectenpraktijk.

  • Omdat de berekening van de sociale bijdragen voortaan gebeurt op basis van de inkomsten van het lopende jaar, is juist inschatten van die inkomsten de boodschap. Wat gebeurt er als je te veel betaalde en wat kost het je als het te weinig bleek? Hoe kan je in de loop van het jaar bijsturen? Marc Hellemans, partnerships manager bij Xerius zet de belangrijkste tips op een rijtje.
  • Na de invoering van de wet Laruelle lag de focus met betrekking tot vennootschappen voor de architecten vooral op de afscherming van de verantwoordelijkheden en verschoven de fiscale en sociale consequenties van een vennootschap een beetje naar de achtergrond. Beide aspecten lijken trouwens tegenstrijdig. Ivan Maes (in Antwerpen) en Nikolas Vandelanotte (in Gent) van het accountants- en auditkantoor Vandelanotte maken het plaatje compleet.


U kan voor deze avonden inschrijven op één van volgende locaties:


Sessie Antwerpen

Sessie Gent

Lees meer

Foto's

Vorige activiteiten