achtergrond

Agenda

Ten huize van... Lens°Ass Architects 13 jun.

Ten huize van... Lens°Ass Architects

Lens°Ass Architects Brussel

Foto's Ten huize van... Lens°Ass Architects

Verslag

BVA bezoek LENS°ASS ARCHITECTS

Het was op 13 juni 2014 dat BVA, in de reeks "ten huize van ...", had uitgenodigd voor een bezoek aan LENS°ASS ARCHITECTS. Onder een stralende zon werd kort na de middag verzameld in de binnentuin van het "the Dominican" Hotel in Brussel. Deze oase van rust in hartje Brussel vormde immers het vertrek van de rondleiding die zaakvoerder Bart Lens en vennoot Thijs Prinsen in petto hadden.

Aan de hand van een PowerPoint vertelde Bart Lens over de projecten waaraan hij met zijn team werkt, wat hun bekommernissen daarbij zijn en hoe zij dit in de praktijk aanpakken. Hij had het daarbij zowel over de grote opdrachten, die zij meestal na wedstrijden en vaak in samenwerking met andere bureaus uitwerken, als over de kleinere projecten, vaak woningen, over hun ontwerpen voor meubels en armaturen en over het project "bokrijk brandmerkt" waarvoor hij als curator werd aangesteld.

Daarna werden de deelnemers in kleinere groepen rondgeleid doorheen het hotel. Een gebouw waaraan het bureau verschillende jaren gewerkt heeft en dat als een feniks herrees uit de bouwval op de plaats waar in de vijftiende eeuw een Dominicaner klooster was en waar na 1800 de woning van de neoclassicistische kunstschilder Jacques-Louis David was gebouwd.

Er werd nagepraat bij een hapje en een drankje dat door de gastheer werd aangeboden in het restaurant "AUB-SVP" dat hij annex aan zijn bureau bouwde. Een zeer gezellige drank- en eetgelegenheid in een kenmerkende vormgeving en met een bijzonder aanbod van dranken en gerechten.

Als klap op de vuurpijl kregen de deelnemers bij wijze van afscheidsgeschenk daarna niet alleen een exemplaar van het boek "LENS°ASS ARCHITECTS" door J.Mayer H.- M.Dubois - P.Willaert en de meest recente uitgave van het tijdschrift DECORS, met daarin een bespreking van de woning die LENS°ASS in Roeselare bouwden, aangeboden door de gastheer, maar tevens "BRICK 14", de nieuwste editie in de reeks over internationaal prijswinnende projecten in baksteenarchitectuur, aangeboden door Wienerberger, de sponsor van de "ten huize van ..."-reeks van BVA.

Vorige activiteiten