achtergrond

Nieuws

Nieuwsbrief

BVA nieuws editie 02 - maart 2017

7 mrt. 2017
Olivier Bastin aangesteld als voorzitter bij de FAB

Sinds december 2016 werd Olivier Bastin aangeduid als voorzitter van de FAB. De FAB is de Federatie van de architectenvereningen in België. Traditie getrouw, verenigt en vertegenwoordigt de FAB de Belgische architecten, zowel de Vlaamse (BVA), de Waalse (UWA) als de Brusselse (ARIB) architecten, op het federale en het internationale niveau.

De mogelijkheden maar ook de hindernissen, die de architecten ontmoeten en die ze in de Europese context samen moeten oplossen, zijn immers dezelfde in het noorden als in het zuiden van het land. De FAB organiseert hiervoor op de communicatie tussen de verschillende gewestelijke verenigingen zodat de uitwisseling van de regionale benaderingen inspirerend werken voor iedereen. Daarom bundelt ze alle vaardigheden, ideeën en ervaringen die vandaag nog te veel versnipperd zijn.

Het tijdperk Huisje, Tuintje, Boompje is stilaan voorbij

‘Creatief met ruimte – Inbreiding/Uitbreiding’, zo heet het thema van het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect dat dit jaar plaatsvindt op 23 en 24 september. Op Batibouw organiseerde de Orde van Architecten een panelgesprek waar vier experten dieper ingingen op het thema. Hoe denken zij over kernverdichting en inbreiding, en hoe moeten we hiermee omgaan?​

Het panel bestond uit  Edward Sorgeloose (Edward Sorgeloose Architecture en voorzitter van de Beroepsvereniging voor Architecten), Koen Baeyens (Graux & Baeyens architecten), An Rekkers (directeur Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning) en Carl Dejonghe (raadgever ruimtelijke planning & stadsontwikkeling stad Gent). Het gesprek werd ingeleid door Carine Cappelle, architect en mandataris bij de Orde van Architecten - Vlaamse Raad. Koen Van Synghel, architect en architectuurcriticus voor onder meer de Standaard en de VRT, trad op als moderator.

UPCOMING

Seminar door BVA + KBKW in samenwerking met Architects at Work (27-28/04)

Lezing door Daan Roosegaarde

Activiteiten in maart
  • 10/03 - Projectbezoek KA Pegasus door Urban Platform Architecten
  • 16/03 - Opleiding Omgevingsvergunning
  • 22/03 - Werfbezoek Provinciehuis door Xavier de Geyter Architecten

Meer nieuws