achtergrond

Privacy & cookies

Beroepsvereniging voor architecten vzw ('BVA'), is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in dit Privacy- en cookiebeleid.

Contactgegevens

Ernest Allardstraat 21, 1000 Brussel
+32 2 512.25.78
info@bvarchitecten.be


Persoonsgegevens

BVA verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
- Voor- en achternaam
- Geslacht
- Geboortedatum
- Adresgegevens
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch

Doel en grondslag

BVA verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
- Het afhandelen van jouw betaling
- Verzenden van onze nieuwsbrief
- Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
- Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
- Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
- Om goederen en diensten bij je af te leveren
- BVA verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Geautomatiseerde besluitvorming

BVA neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van BVA) tussen zit.

Bewaartermijn

BVA bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

Delen met derden

BVA verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account of door BVA te contacteren. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door onze vereniging en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar info@bvarchitecten.be. BVA zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

BVA wil je er tevens op wijzen dat je bij onregelmatigheden de mogelijkheid hebt om misbruik te melden bij de Gegevensbeschermingsautoriteit, het onafhankelijke toezichtsorgaan van de federale overheid.

Beveiliging van persoonsgegevens

BVA neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op.


Cookies

BVA gebruikt essentiële, functionele, analytische en social media cookies of vergelijkbare technieken. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. BVA gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kan je cookievoorkeur aanpassen via het toestemmingsvenster.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld de sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

  • Google Analytics: _gat_gtag, _gid, _ga
    Derde partij analytisch cookies om anoniem het websitebezoek te meten en de website te optimaliseren. Google hanteert een bewaartermijn van een sessie tot 1 dag.
    Zie https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=nl.
  • Facebook pagina plugin: datr, dpr, sb, wd
    Derde partij sociale media cookies van Facebook om advertenties, aanbevelingen, statistieken en meting aan te bieden. Facebook hanteert een bewaartermijn van 1 week tot 2 jaar.
    Zie https://nl-be.facebook.com/policies/cookies.
  • Twitter pagina plugin: eu_cn, gt, _twitter_sess, ct0, guest_id, personalization_id
    Derde partij sociale media cookies van Twitter om voorkeuren, analyse, onderzoek, gepersonaliseerde content en advertenties aan te bieden. Twitter hanteert een bewaartermijn van een sessie tot 2 jaar.
    Zie https://help.twitter.com/nl/rules-and-policies/twitter-cookie.