achtergrond

Nieuws

Nieuwsbrief

BVA nieuws september 2019 - editie 04

25 sep. 2019

BVA NIEUWE VOORZITTER

Herman Jult volgt sinds juni van dit jaar Edward Sorgeloose op als voorzitter van de BVA. Met dit nieuwe voorzitterschap focust BVA onder meer op Baukultur en duurzaamheid. Een visie die we graag overdragen op verschillende niveaus en willen vertalen naar het BVA-activiteitenaanbod.  

BEZOEK AAN DE GEBOUWEN VAN DE RAAD VAN EUROPA BEGELEID DOOR PHILIPPE SAMYN

Foto: Quentin Olbrechts, Europagebouw Samyn & partners

BVA plant op 11 oktober 2019 een bezoek aan de gebouwen van de Europese Raad met aansluitende wandeling door de Europese wijk, begeleid door dr. ir. arch. Philippe Samyn.

Interesse in dit bezoek? Neem dan snel een kijkje op de BVA-website want de plaatsen zijn beperkt!

FESTIVAL VAN DE ARCHITECTUUR - GENT

Van 21 tot en met 27 september 2019 pakt het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) opnieuw uit met het Festival van de architectuur (F/a). Na een succesvolle eerste editie in Antwerpen, strijkt het F/a dit jaar neer in Gent. Met onder meer talks en lezingen, workshops, expo en performances beleef je in Kunstencentrum Vooruit en over de hele stad architectuur in de brede zin van het woord.

Centraal in deze editie staat ‘verbinden’. In de stad van morgen wonen we niet alleen dichter bij elkaar, maar gaan we ook steeds creatiever met minder ruimte om door meer te delen en te verbinden. Waarom geen sporthal op het dak van een supermarkt of een park op poten? Delen we niet beter de auto die we slechts af en toe gebruiken? Architectuur speelt vandaag een cruciale rol: ze heeft niet alleen de kracht om gebouwen en functies te verbinden, maar ook om mensen dichter bij elkaar te brengen. 

ZOOM+BONTINCK ARCHITECTEN WINT DE BVA-ARCHIGOLDCUP GENT EDITIE 2019

Maandagavond 9 september vond de finale plaats van de BVA-archigoldcup editie Gent 2019. In de beslissende eindwedstrijd namen GC architecten en ZOOM+BONTINCK architecten het tegen elkaar op om de felbegeerde BVA-archigoldcuptroffee in de wacht te slepen.

Kandidaat-ploegen voor de BVA-Archigoldcup editie Antwerpen 2020 kunnen zich tot vrijdag 13 december kandidaat stellen voor deelname door een mailtje te sturen naar tim.schollaert@bvarchitecten.be

Meer nieuws