achtergrond

Nieuws

Nieuwsbrief

BVA nieuws juni 2020 - editie 02

8 jun. 2020

ARCHITECT = TEAM - OPROEP

Meer dan ooit veranderen nieuwe maatschappelijke uitdagingen de dagelijkse architectuurpraktijk. De huidige crisis dwingt ons sneller dan verwacht alles anders aan te pakken: inhoud, organisatie, aanpak. Elk zoekt zijn eigen weg naar een verantwoorde baukultur voor morgen.

BVA heeft bijzondere interesse voor die eigen(zinnige) weg en wil die graag in beeld brengen, zonder de diversiteit tekort te doen.

Hoe zien die nieuwe architectenteams eruit en welke sfeer vinden we in hun werkateliers? Hoe werken verschillende disciplines samen en hoe zijn cliënten hierin betrokken?

BVA roept jullie allemaal op om de eigenheid van jullie team te demonstreren aan de hand van zelfgemaakte korte filmpjes. Die zullen we doorlopend op onze BVA website posten, waar elke deelnemer een jaar lang onder eigen logo zijn eigen plaats krijgt. Gebeurt er ondertussen iets nieuws op het bureau of hebben jullie iets te vieren stuur het ons door. Heimelijk hopen we zo de sfeer van de Archigoldcup die we nu allen moeten missen ook op onze website terug te vinden. Ook de sponsors kunnen zich engageren, want ook bij hen is alles in verandering

Doe je mee? Ben je creatief, grappig en zelfrelativerend of liever ernstig belerend en een beetje saai? Allemaal prima, wees vooral jezelf. Een creatief beeld, een Instagram story? Bezorg ons een kort filmpje van maximum 3 minuten, GSM - kwaliteit is voldoende. Inzendingen mogen verstuurd worden naar info@bvarchitecten.be.  Stuur ons ook je logo of naam in zijn kortste vorm.

Vanwege de coronacrisis heeft BVA beslist om alle georganiseerde activiteiten tijdelijk op te schorten/ uit te stellen. In de mate van het mogelijke wordt gezocht naar alternatieve data. Ook de BVA-Archigoldcup ontsnapt hier niet aan. We zoeken volop naar een oplossing voor de edities Leuven/ Brussel en Gent en volgen de berichten van de Nationale Veiligheidsraad voor ploegsporten nauwgezet op. Hou de BVA-website en nieuwsbrieven in de gaten voor meer nieuws hierover.

WERKZAAMHEDEN UITVOEREN AAN DE GEMENE MUUR: BEZINT VOORALEER U BEGINT

Het inwerken van een aanbouw in de gemene muur, schilderwerken uitvoeren aan de gemene muur, de gemene muur verhogen,… is dat toegelaten zonder toestemming van de andere mede-eigenaar(s)? Het Burgerlijk Wetboek verleent mede-eigenaars het recht om werkzaamheden uit te voeren aan de gemene muur maar mogen deze werkzaamheden ook uitgevoerd worden zonder toestemming van de overige mede-eigenaar(s)?

Is het toegelaten om werkzaamheden uit te voeren aan de gemene muur zonder toestemming van de andere mede-eigenaars?

Auteurs: Laura Van Dooren & Reiner Tijs (Forum Advocaten)

BVA LIDMAATSCHAP 2020

Individueel lidmaatschap reeds vanaf 30 euro (*)

BVA  nodigt u van harte uit om een BVA-lidmaatschap 2020 aan te gaan/ uw bestaande lidmaatschap te verlengen.

Lid zijn van een beroepsvereniging is onontbeerlijk om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen, technieken en mogelijkheden van het beroep. Als politiek-neutrale vereniging wil BVA architecten een interessant lidmaatschap aanbieden, waarbij je bovendien bijdraagt aan de ondersteuning van BVA.

Meer nieuws