achtergrond

Nieuws

Nieuwsbrief

BVA nieuws april 2019 - editie 02

30 apr. 2019

NEEDS VS. GREED - 10/05/2019 - ARCHITECT@WORK

Julien De Smedt stelt dat men ons dezer dagen wil laten geloven dat we ten onder zullen gaan als we niet groeien. Hij vraagt zich af wat er ons toe gebracht heeft dat we de connectie met onze nodentotaal zijn kwijtgeraakt? 

De Smedt omschrijft hoe het hebzuchtige streven naar groei er voor zorgt dat we steeds meer financieel afhankelijk worden van anderen. En dat ondervinden we dezer dagen maar al te goed: het heeft een onomkeerbare invloed op onze planeet. Niet ons elementaire gebruik van natuurlijke hulpbronnen bracht ons naar dit punt, maar wel onze buitensporige drang naar exponentiële groei. Met het oog op de huidige milieucrisis wil de architect het hebben over de ontwikkeling van onze steden in functie van onze noden in plaats van onze hebzucht.

VOLGENDE BVA ACTIVITEITEN:

06/06/2019 t.e.m. 27/06/2019 BVA Archigoldcup Leuven/Brussel 2019

28/06/2019 BVA Prime Projects - bezoek aan de Handelsbeurs van Antwerpen.

08-09/2019 Archigoldcup Gent 2019 (inschrijven kan tot 30/06 via mail naar tim.schollaert@bvarchitecten.be

11/10/2019 BVA Pime Projects - Raad van Europa

OPROEP VOOR EEN BETER MILIEUBELEID 

Binnenkort zijn het Europese, nationale en Vlaamse verkiezingen. Nuttige tijd om politieke partijen en verkiezingskandidaten aan een onderzoek te onderwerpen wat hun programma en intenties betreft.

Als architecten, die een belangrijke maatschappelijke taak hebben, mogen we dit niet nalaten te doen. Het maakt deel uit van onze opdracht, die in haast al haar aspecten, inherent en integraal streeft naar een betere leefomgeving.

28/06/2019 - BVA PRIME PROJECTS - HANDELSBEURS ANTWERPEN

Op vrijdag 28 juni kan je met BVA een bezoek brengen aan de werf van de Antwerpse Handelsbeurs. Aan de renovatie, waarmee de de stad Antwerpen de handels- en schippersbeurs nieuw lezen wil inblazen, werken het architectenbureau ELD Partnership en aannemer Denys intensief samen onder leiding van Orientes als gedelegeerd bouwheer. 

Geniet van een unieke rondleiding op de werf met toelichting door ELD. 

BVA LIDMAATSCHAP 2019

Individueel lidmaatschap reeds vanaf 95 euro (*)

BVA  nodigt u van harte uit om een BVA-lidmaatschap 2019 aan te gaan/ uw bestaande lidmaatschap te verlengen.

De BVA - de Beroepsvereniging voor Architecten – werd opgericht in 1970 en was oorspronkelijk de koepel van de Vlaamse Architectenverenigingen die sinds 1905 bestonden onder de Federatie van Architectenverenigingen van België (FAB).

Meer nieuws