achtergrond

Nieuws

Nieuwsbrief

BVA nieuws editie 06 - oktober 2016

11 okt. 2016
28/10/2016 - TEN HUIZE VAN AREAL ARCHITECTEN

Foto: AREAL architecten - kantoor AREAL architecten.

Neem samen met BVA een blik achter de schermen bij AREAL architecten en bezoek de Freinetschool in Berchem. Op vrijdagnamiddag 28 oktober organiseert BVA namelijk een 'Ten Huize Van' bij AREAL Architecten.

Areal Architecten werd opgericht in 2006 door Thomas Cols, Chris Eeraerts en Barbara Morisse, drie ingenieur-architecten die in 2001 afstudeerden aan de KULeuven.

Areal Architecten heeft steeds de kaart getrokken van de hedendaagse kwalitatieve architectuur met een bijzondere focus op duurzaamheid. Dankzij de deelname aan diverse architectuurwedstrijden en kandidatuurstellingen heeft Areal Architecten ondertussen reeds een interessante opdrachtenportefeuille kunnen opbouwen in verschillende sectoren (woningbouw, groepswoningbouw, sociale woningbouw, utiliteitsbouw, zorg, kantoren en scholenbouw). Het kantoor in de officiersmess van het voormalige militaire hospitaal, het Groen Kwartier, in Antwerpen staat symbool voor de langetermijnvisie over wonen en werken van AREAL.

Samen met AREAL architecten heeft de BVA een programma samengesteld dat u een blik gunt in hun wereld.

BVA Archigoldcup Antwerpen inschrijvingen geopend

Foto: Quinten Decleyn

De Antwerpse BVA Archigoldcup editie 2017 komt er opnieuw aan en zal plaatsvinden tussen donderdag 12 januari en woensdag 8 februari 2017. Inschrijven met je architectenbureau voor dit zaalvoetbaltornooi kan nog tot en met 31 oktober. Benieuwd naar de vorige edities? Neem dan gerust een kijkje op onze website.

EPB-ROADSHOW Vlaanderen

Sinds de EPB-regelgeving in 2006 van start ging, is het bouwlandschap volledig veranderd. We worden geconfronteerd met een alsmaar strenger wordende wetgeving. Technieken en technologieën komen in een razend tempo op ons af. Ontwerpen dienen continu bijgeschaafd te worden.
SBM Opleidingen organiseert daarom op 5 gast-locaties in Vlaanderen telkens 5 topics voor EPB-verslaggevers. Elke avond wordt een algemeen EPB thema toegelicht door architect en energiespecialist Luc Dedeyne. Daarna volgt een uiteenzetting van de gastheer, telkens een bouwgerelateerd bedrijf, over hun inspanningen in functie van de EPB-wetgeving. Dowload hier de PDF van het programma of surf voor meer informatie naar www.epbroadshow.be.

Triatlon houtbouw KU LEUVEN en VDAB

In het kader van DO IT houtbouw organiseren KU LEUVEN en VDAB in oktober en november drie studienamiddagen. Op 14 oktober gaat de eerste studienamiddag van start in Hamme waarbij diverse gevelafwerkingen bij houtbouw worden voorgesteld en besproken. Specifieke aandacht wordt besteed aan prefabsystemen, voorkomen van vochtinfiltratie, brandweerstand, plaatsingssystemen en het belang van een goed geventileerde gevel. Op 28 oktober en 18 november gaan de volgende studienamiddagen door, respectievelijk over hout-betonvloeren en over cross Laminated Timber. Ontdek het volledige programma van deze driedaagse infosessies hier of surf naar http://iiw.kuleuven.be/onderzoek/sustainable-buildings/do-it-houtbouw-studienamiddagen.

Meer nieuws