Blijf op de hoogte
Schrijf je in op de nieuwsbrief om een overzicht te ontvangen van de belangrijkste nieuwsberichten en activiteiten.
Op dinsdag 8 oktober gaat de nieuwe lessenreeks van de postgraduaatopleiding ‘Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen’ die VIBE (het Vlaams Instituut voor Bio-ecologisch Bouwen en Wonen) in samenwerking met Odisee Hogeschool organiseert opnieuw van start. Deze stoomcursus richt zich voornamelijk tot (student-)architecten, bouwprofessionals, stedenbouwkundigen, ruimtelijke planners, beleidsmedewerkers…
Milieuverantwoord en gezond bouwen is zowel in binnen- als buitenland aan een serieuze opmars bezig. De bouwwereld is in verandering en dat merken we anno 2019 meer dan ooit. Nieuwe milieuverantwoorde bouwmaterialen en -innovaties duiken overal op, alternatieve business modellen worden ontwikkeld en de traditionele spelers nemen de circulaire logica indachtig. Ook op beleidsniveau vormt de verduurzaming van de woon- en leefkernen een agendaprioriteit. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen paniek! Voor de tiende keer (driewerf hoera!) organiseren VIBE en Odisee Hogeschool de postgraduaatopleiding 'Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen' (voorheen: Bio-ecologisch bouwen en wonen). Meer dan 150 transitie-experts gingen je al voor.
De inhoud van deze opleiding is gevarieerd, verdiepend en prikkelend. Na deze stoomcursus heb je voldoende theoretische en praktische kennis in de vingers om duurzame leef- en woonkernen uit te bouwen.
De opleiding focust in eerste instantie op kwalitatieve ruimtelijke planning, ecologische stedenbouw, meet- en beheersystemen van duurzame wijken en steden en de sociale aspecten van toekomstgerichte woningbouw.
Daarnaast kom je ook meer te weten over circulaire bouwmaterialen, innovatieve bouwmethodes en -materialen (zoals bamboe, katoen, stro, kalkhennep...), ecologische binnenafwerkingsmaterialen, bio-klimatische architectuur, groendaken, luchtventilatie, energie-efficiënte verlichting en nog zo véél meer. Tot slot bevat deze opleiding ook plaatsbezoeken aan inspirerende en innovatieve cases. Ook een facultatieve uitstap naar toekomstgerichte steden en wijken als Houten en EVA-Lanxmeer staat op het programma.
Je kan je inschrijven voor de volledige opleiding of inschrijven per module:
De kostprijs van deze opleiding is inclusief cursusmateriaal, koffiepauze en broodjesmaaltijd, parking bij de Technologiecampus en toegang tot het digitale leerplatform. Deze opleiding komt in aanmerking voor subsidiëring door kmo-portefeuille, erkenningsnummer DV.O215752. Daarnaast komt deze opleiding ook in aanmerking voor Betaald Educatief Verlof.
Geïnteresseerd in de postgraduaatopleiding 'Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen'? Kom dan naar het infomoment op dinsdag 17 september om 19u op de Technologiecampus (Gebroeders De Smetstraat 1, 9000 Gent).
De postgraduaatopleiding zelf gaat van start op 8 oktober van 13u15 tot 21u30. Deze zal wekelijks doorgaan op dinsdag op de Technologiecampus.