achtergrond

Nieuws

Archief

KBKW lezing 22/03/2016 - 'universal design, uitgangspunt voor een integraal toegankelijk ontwerp'

KBKW lezing 22/03/2016 - 'universal design, uitgangspunt voor een integraal toegankelijk ontwerp'

3 mrt. 2016

Naar aanleiding van de versmelting van Westkans, ATO en Toegankelijkheidsbureau tot Inter, organiseert KBKW de eerste infosessie van het werkjaar rond integrale toegankelijkheid. Op dinsdag 22 maart aanstaande ontvangen zij de heer Bart Vermandere van Inter in de nieuwe gemeentegebouwen van Oostkamp: 'Oostcampus'.

Inter stond de architect en bouwheer nauw bij met het nodige advies omtrent het toegankelijk maken van dit nieuw gemeentehuis. 'Oostcampus', een ontwerp van het Spaanse architectenbureau Carlos Arroyo Architects heeft dan ook, bij de beëindiging van de werken, het toegankelijkheidslabel in ontvangst mogen nemen.

Architect Bart Vermandere (toegankelijkheidsadviseur bij Inter in Brugge) illustreert de principes van Universal Design en goede toepassing van normen a.d.h. van enkele interessante dossiers. Hij adviseert dagdagelijks ontwerpers hoe omgevingen te creëren zonder obstakels, door dit "uit" te leggen i.p.v. louter "op" te leggen. De ketting van toegankelijkheid en de aandacht voor de eindgebruiker - met een beperking of handicap - staat hierin centraal. Tijdens deze lezing zullen zowel projecten uit de zorgsector; erfgoed en restauraties; als kleinere concepten zoals meegroeiwoningen belicht worden.

Inkom:

• KBKW-leden: gratis
• Niet-leden: 10 euro (te betalen aan inkom)
of gebruik de voordeelkaart.

lees meer.

Meer nieuws