achtergrond

Nieuws

Archief

Dringend gezocht: vele energie-experten om gezinnen en de energiehuizen bij te staan

Dringend gezocht: vele energie-experten om gezinnen en de energiehuizen bij te staan

Oproep
6 okt. 2022

Beste energie-expert,

Als architect, energiedeskundige, EPB-verslaggever of BENOvatiecoach kan uw kennis voor heel wat bekommerde gezinnen een groot verschil betekenen in de huidige energiecrisis. Kunt u in de volgende maanden tijd vrijmaken om de energiehuizen te ondersteunen? We zijn op zoek naar vele freelancers.

Heel wat Vlaamse gezinnen hebben het moeilijk om hun energierekening te betalen. Zij hebben meer dan ooit behoefte aan advies en begeleiding om energie te besparen en op een menswaardige manier de winter door te komen.

De 18 Vlaamse energiehuizen spelen hierin een cruciale rol: zij beantwoorden vragen over energie, wijzen de richting naar de juiste steunmaatregelen en ontzorgen gezinnen bij energiebesparende renovaties. De huidige energiecrisis veroorzaakt echter zo’n ongeziene toestroom van burgers naar de energiehuizen dat zij handen tekort komen.  

Om meer mensen met advies en hulp te kunnen bijstaan tijdens deze crisis, roepen Vlaams minister voor Energie Zuhal Demir en het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap erkende energie-experts op om tijdens de volgende maanden hun expertise mee in de strijd te gooien.

Architecten, energiedeskundigen, EPB-verslaggevers en BENOvatiecoaches kunnen zich kandidaat stellen om in opdracht van het VEKA en tegen betaling het energiehuis in hun regio te versterken.

In afstemming met het energiehuis zullen de geselecteerde professionals voornamelijk worden ingezet voor: 

  • het behandelen van vragen en verlenen van advies (per mail of aan het loket)   
  • renovatiebegeleiding
  • begeleiding bij aanvraag van de Mijn VerbouwPremie en andere financiële steunmaatregelen. 

Praktisch 

Indien u zich als erkende architect, energiedeskundige, EPB-verslaggever of BENOvatiecoach  aangesproken voelt door dit initiatief kunt u zich rechtstreeks kandidaat stellen bij uw energiehuis. Op de website www.mijnenergiehuis.be vindt u aan de hand van uw postcode het energiehuis in uw regio.

De selectie zal gebeuren door het energiehuis op basis van een afgesproken selectiereglement en in functie van de noden. Er wordt geëvalueerd op basis van ervaring met energie-advies en renovatiebegeleiding en kennis van de voornaamste ondersteuningsmaatregelen voor renovatie-werken (voornamelijk de Mijn VerbouwPremie en Mijn VerbouwLening). Vermeld bij uw kandidatuur bondig uw relevante ervaring, het aantal mandagen waarvoor u zich kan vrijmaken voor dit initiatief en de wijze waarop u deze mandagen wenst in te vullen (halve dagen of volle dagen, voorkeurdagen, …).  

Met de geselecteerde kandidaten wordt een aantal te presteren mandagen in de periode 10 oktober 2022 – 31 maart 2023 afgesproken. Vervolgens zal het VEKA met de weerhouden kandidaat een dienstenovereenkomst afsluiten. Per gepresteerde mandag (8u) wordt een dagvergoeding van 600 euro (inclusief btw) uitbetaald. Per ondernemingsnummer kan maximaal een overeenkomst voor 60 dagen worden afgesloten. De uitbetaling gebeurt door het VEKA per batch van 10 gepresteerde dagen. 

We zijn ervan overtuigd dat dit ook voor u een interessante uitdaging kan zijn en hopen dat u dit aanbod in overweging neemt.

U vindt de meest recente informatie over deze oproep steeds terug via de website: Klik hier

Zuhal Demir,
Vlaams minister van Energie

Luc Peeters,
Administrateur-generaal VEKA

Meer nieuws