achtergrond

Nieuws

Archief

17/03 - EXPERT Day 'Doorgedreven energetische renovatie' - Mechelen

17/03 - EXPERT Day 'Doorgedreven energetische renovatie' - Mechelen

Studiedag
17 feb. 2016

Inspirerende studiedag op 17 maart in Thomas More - Campus De Kruidtuin, Mechelen.

Hoe pak je een doorgedreven energetische renovatie aan? Wat zijn de nieuwe tools en specifieke richtlijnen rond dit thema? Tijdens EXPERT day brengt Passiefhuis-Platform dé specialisten in doorgedreven renovatie samen tijdens een boeiende studiedag in Mechelen.

Kies je voor gefaseerde of integrale woningrenovatie en welke tools zijn er op de markt? Wat zegt de nieuwe renovatieregelgeving? Hoe kan de gloednieuwe RenoFase-tool architecten helpen om hun ontwerp en uitvoering af te stemmen op de bestaande toestand? Hoe maken aannemers en ontwerpers snel de juiste keuze bij na-isolatie van hellende daken? Welke impact hebben de verschillende binnenisolatiesystemen op het hygrothermisch gedrag van wanden? En waarom verschilt de keuze van een ventilatiesysteem bij een grondige facelift van de gebouwschil veelal van die bij nieuwbouw?

De experten van Passiefhuis-Platform, Renofase, WTCB, KU Leuven, E²ARChitects en e² architect reiken hun kennis en tools aan om de ambitieuze uitdagingen bij doorgedreven woningrenovaties kwaliteitsvol te voltooien. Renovatie is nu eenmaal complexer dan nieuwbouw. Het heeft echter een veel grotere potentiële impact en is zo de niet te missen trein naar de toekomst.

Voor meer informatie en inschrijvingen, surf naar http://www.passiefhuisplatform.be/artikel/expert-day-doorgedreven-energetische-renovatie-van-woningen.

Meer nieuws