achtergrond

Agenda

EDUBUILD: BVA-lezingen rond toegankelijkheid 15 okt

EDUBUILD: BVA-lezingen rond toegankelijkheid

Flanders Expo Gent (B) Hal 8

Foto: Jeugd- en verblijfscentrum (Park Brasschaat) - ABV+ architecten.

Donderdag 15 oktober organiseert BVA een lezingreeks rond toegankelijkheid in het kader van de wetgeving van toegankelijkheid in scholen. Het belang van integrale toegankelijkheid van schoolgebouwen wodt toegelicht aan de hand van concrete cases uit gerealiseerde en toekomstige nieuwbouw- en renovatieprojecten. Wil je graag deze lezingen bijwonen? Schrijf je dan in via onze website. Opgelet: voorafgaande registratie op Edubuild is noodzakelijk.
Klik hier voor meer informatie over de Edubuild-beurs.

Programma:

13u30: ontvangst

14u00: inleiding door BVA

14u10: lezing door vzw Enter: 'Praktijkvoorbeelden wetgeving toegankelijkheid' praktische toegelichting van de wetgeving toegankelijkheid aan de hand van verschillende cases.

14u50: lezing door architect Mathias Lammens (ABV+architecten): 'A+ label Toerisme Vlaanderen: Jeugd- en verblijfscentrum (Park Brasschaat)
toelichting van een bijzondere case: Jeugd en Verblijfcentrum (Park Brasschaat) dat voldoet aan het A+label Toerisme Vlaanderen. Opgeleverd in juni '15.
http://www.abvplusarchitecten.be/#/projecten/66

15u30: lezing door Marc Dujardin: 'Universal design, een ontwikkeling van een inclusieve ontwerpgrammatica'.
Marc Dujardin (Faculteit Architectuur-KU Leuven) is één van de drie pioniers (ism em.prof. Hubert Froyen-UHasselt en em.Prof. Carl Asaert-UAntwerpen) die het concept van 'inclusief ontwerpen' (Universal Design) in 2001 op de agenda van het Vlaams architectuuronderwijs heeft gezet.
Eén van Marc's lopende onderzoeksprojecten is de UD-APP, een digitale 'Inlevingsgids' om jonge ontwerpers tijdens hun opleiding te inspireren en technisch te ondersteunen om méér inclusief te ontwerpen. Hij vertelt hoe dit ontwerpinstrument tot stand kwam vanuit zijn ervaring, opgedaan tijdens zijn internationale DID (Designing in the Dark) en DMSC (Designing The Multi-Sensorial City) workshops, waarbij hij zijn studenten intensief laat samenwerken met diverse ervaringsdeskundigen met of zonder beperkingen in opdracht van de Stad Gent. Klik hier voor de PDF met meer informatie.
http://www.kuleuven.be/wieiswie/nl/person/00039177

16u10: receptie Edubuild & IT

Lees meer

Foto's

Archief