achtergrond

Agenda

Werfbezoek Diamond Building - Asymptote Architects (ontwerp)  & Bontinck A&E (opvolging)
apr.

Werfbezoek Diamond Building - Asymptote Architects (ontwerp) & Bontinck A&E (opvolging)

BVA Prime projects DIAMOND GENT

Foto: Bontinck Architecture & Engineering

Diamond maakt deel uit van het masterplan Gent Sint-Pieters, dat de oude stationsbuurt transformeert in een hedendaagse en multifunctionele site. Werken, wonen en duurzaam transport staan centraal in de visie van het project. Voetgangers, fietsers en pendelaars voelen zich thuis in dit bruisende stadsdeel. 

De Diamond-site langs de Koningin Fabiolalaan ligt vlakbij het Sint-Pietersstation, op de grens van de levendige stationsbuurt en een rustige woonwijk. Het kantoorgebouw bevindt zich vlakbij een knooppunt van openbaar vervoer, waar trein, tram en bus in elkaar vloeien. Een nieuwe ontsluitingsweg verbindt de site rechtstreeks met de R4, die aansluit op de E40 en de E17. 

Het iconische gebouw bestaat uit een glazen volume dat ondersteund wordt door een solide en elegante basis. Dit zorgt voor een uitgesproken aanwezigheid aan de straatzijde en een minimalistische verschijning vanaf de esplanade. De gerasterde gevel van het gebouw wordt afgewerkt met een vernuftig patroon, gebaseerd op de historische architectuur van de stad. De architectuur van de Diamond-site is van de hand van het New Yorkse architectenbureau Asymptote Architects, met technische opvolging door Bontinck Architecture & Engineering. 

Diamond telt zes verdiepingen aan kwalitatieve en comfortabele kantoorruimtes, aangevuld met gemeenschappelijke faciliteiten, multifunctionele ruimtes en een ruime patio. De benedenverdieping omvat een indrukwekkend atrium met veel daglicht, een gemeenschappelijke inkombalie en receptie, vergaderzalen en een horecazaak. 

Kantoorgebouwen spelen een belangrijke rol in de strijd tegen de klimaatopwarming. Door middel van een BREEAM-certificaat incorporeert Diamond een hele reeks duurzame tools van ontwerp tot en met gebruik van het gebouw. 

BREEAM is een objectieve en internationaal erkende methode om de duurzaamheid van bouwprojecten te evalueren. De focus ligt op minder energieverbruik, een lagere CO2-uitstoot en meer thermisch comfort. Het doel: een modern, duurzaam en energiezuinig kantoorgebouw dat klaar is voor de toekomst. 

Meer info over het gebouw.

Lees meer

Foto's

Vorige activiteiten