achtergrond

Agenda

BVA bezoekt multifunctionele passiefzaal  - 03/06/2016 3 jun.

BVA bezoekt multifunctionele passiefzaal - 03/06/2016

Loerenboske

BVA nodigt uit om op 3 juni de multifunctionele passiefzaal bij basisschool Dijkstein in SInt-Katelijne-Waver te bezoeken, een ontwerp van architectenbureau WE-S, verwezenlijkt door aannemingen Pellikaan.

Na eerst onder eigen naam actief te zijn geweest, richtte Edward Weysen (°1980) in 2009 samen met oud-studiegenote Lore De Baere het multidisciplinair architectenteam Weysen & De Baere op. Het kantoor dat zich focust op design, architectuur en stedenbouw streeft doelgerichte interventies op elke schaal na. De oplossingen zijn het resultaat van een dialectisch denkproces waarbij banale theses noch absurde retoriek worden geschuwd. Belangrijkste buitenlandse voorbeelden zijn Rem Koolhaas (waar Edward Weysen stage liep) en Herzog & de Meuron.

BVA bezoekt multifunctionele passiefzaal  - 03/06/2016

Foto: collage projecten architectenbureau WE-S

Het bureau won de wedstrijd uitgeschreven door de gemeente Sint-Katelijne-Waver om bij de basisschool Dijkstein een multifunctionele zaal met buitenschoolse kinderopvang en bibliotheekfiliaal te bouwen. Dit alles met aandacht voor de passiefhuisstandaard.

Om een zo compact mogelijk gebouw te genereren werd de polyvalente zaal centraal ingeplant. De kinderopvang, de logistieke voorzieningen en de bibliotheek werden als een ring rond de multifunctionele zaal geschikt zodat een optimale interactie met een grote compactheid gewaarborgd wordt. Bovendien blijft hierdoor een maximale buitenruimte beschikbaar als speelterrein . Op de eerste verdieping kunnen extra ruimtes worden voorzien ter uitbreiding van de kinderopvang en de bibliotheek.

BVA bezoekt multifunctionele passiefzaal  - 03/06/2016

Foto: BVA

Programma:

12:00u Ontvangst en registratie met broodjes en drank bij demo van de toegepaste passifbloc door Cellumat

13:30u Verwelkoming en toelichting door schepen ruimtelijke ordening Sint-Katelijne- Waver

14:00u Architectenbureau WE-S stelt zich voor en licht het project toe

15:00u Voorstelling van de gebruikte PASSIFBLOC door Cellumat met aansluitend rondleiding doorheen het gebouw

De PASSIFBLOC van Cellumat vormt de super-isolerende schil van de sporthal. Met een λ-waarde van 0,07 W/mK maken deze cellenbetonblokken het mogelijk om passiefmuren te bouwen zonder isolatiematerialen. Bovendien is hij gemakkelijk te plaatsen en te verzagen, wat voor deze werf met gebogen wanden een belangrijk extra voordeel was.

16:00u Afsluitende receptie tot 17:00u

Deze activiteit wordt gesponsord door Cellumat:

BVA bezoekt multifunctionele passiefzaal  - 03/06/2016

Lees meer

Foto's BVA bezoekt multifunctionele passiefzaal - 03/06/2016

Vorige activiteiten