achtergrond

Agenda

Bezoek aan de gebouwen van de Europese Raad 11 okt.

Bezoek aan de gebouwen van de Europese Raad

BVA Prime projects Raad van Europa

Foto: Quentin Olbrechts, Europagebouw Samyn & partners

BVA plant op 11 oktober 2019 een bezoek aan de gebouwen van de Europese Raad met aansluitende wandeling door de Europese wijk, begeleid door dr. ir. arch. Philippe Samyn.

Bezoek aan de gebouwen van de Europese Raad

Foto: Marie-Françoise Plissart, Europagebouw Samyn & Partners

BVA bezoekt eén van de meest opmerkelijke gebouwen in de Brusselse Wetstraat: het Europagebouw. Dit  kubusvormige gebouw werd ontworpen door Philippe Samyn and Partners architects & engineers in samenwerking met Studio Valle Progettazioni architects. Het gebouw bestaat uit maar liefst 750 gerestaureerde raamkozijenen die symbool staan voor de diversiteit van de verschillende lidstaten van de Europese Unie. Binnenin bevindt zich een enorme glazen bol met vergaderzalen die 's avonds uitgebreid verlicht wordt.  

Bezoek aan de gebouwen van de Europese Raad

Foto: Quentin Olbrechts, Europagebouw Samyn & Partners

De belgische kunstenaar Georges Meurant heeft gezorgd voor een levendig en kleurrijk interieur dat gebaseerd werd op de kleuren van de vlaggen van de 28 lidstaten. 

Dr. ir. arch. Philippe Samyn geeft zelf een unieke rondleiding en lezing over dit hoofdkwartier voor de Europese Raad en de Raad van de Europese Unie.

Na de lezing brengen we een exclusief bezoek aan Résidence Palace, een prachtig art-decogebouw dat in de jaren 1920 ontworpen werd door de Zwitserse architect Michel Polak. Het was toen het grootste appartementencomplex in Europa.  

Wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan snel in want de plaatsen zijn beperkt!


Deelnemers worden in Brussel verwacht om 8u30 voor het Justus Lipsiusgebouw, Wetstraat 175 in Brussel (Naast "het Ei", en recht tegenover het Berlaymontgebouw van de Europese Commissie).

Bezoek aan de gebouwen van de Europese Raad

Foto: Résidence Palace

PROGRAMMA

8u30: ontvangst aan het Justus Lipsiusgebouw, Wetstraat 175 in Brussel (Naast "het Ei", en recht tegenover het Berlaymontgebouw van de Europese Commissie).

8u35: bezoek aan het Europagebouw met lezing en rondleiding door dr. ir. arch. Philippe Samyn.

10u00: bezoek aan Résidence Palace

12u00: lunch (facultatief)

Facultatief aanvullend programma voor geïnteresseerden:

13u30: bezoek aan het museum van de Europese geschiedenis, gevestigd in het voormalige Institut Dentaire George Eastman, een vroegere tandheelkundige kliniek dat in 2011 gerenoveerd en uitgebreid werd door groep Chaix & Morel et Associés, JSWD Architects en TPF. 

14u00: wandeling door de Europese wijk (plannen Schumanplein, The One,...)

Lees meer
Met steun van
Bulex
Foamglas
Modular
Nelissen
Reynaers
Soprema

Foto's Bezoek aan de gebouwen van de Europese Raad

Verslag

Vorige activiteiten