achtergrond

Agenda

Handen Uit de Mouwen - Bevestigingstechnieken Borgh 18 mrt.

Handen Uit de Mouwen - Bevestigingstechnieken Borgh

Opleidingscentrum De Vroe - Merelbeke

Onze manier van bouwen veranderde de laatste jaren zeer snel . Dikkere spouwmuren, meer isolatie, verlijmd metselwerk, na-isoleren, andere materialen voor de gevels,... De bevestigingssystemen en spouwankers evolueerden mee. Wat zijn de laatste evoluties, welke invloed heeft de ondergrond en waar moet je als architect zoal op letten?

Op vrijdag 27 november organiseert BVA in samenwerking met Borgh een opleidingssessie rond verankerings- en bevestigingstechnieken. De sessie vindt plaats in de namiddag en focust onder meer op CE-markering, spouwankersystemen en technische ondersteuning. Aansluitend op de theoretische sessie, volgen drie workshops waarbij deelnemers eigenhandig met de materialen van Borgh aan de slag kunnen en toegepast advies krijgen.

Programma:

12.00u - 12.45u: ontvangst en broodjeslunch
12.45u - 13.45u: theoretische opleiding ondersteund met praktijkfoto's rond:

  • isoleren / spouwverankering 2015-202
  • CE-markering (DoP/DoC)

14.00u - 16.30u: Praktische opleiding

  • Workshop 1: Boorvoorschriften (boren + machines), bouwmaterialen
  • Workshop 2: J-Combifix spouwankersystemen, van plaatsen isolatie tot monteren van spouwankers (traditioneel metselwerk / dunbedmortel / verlijmd metselwerk)
  • Workshop 3: optimaal isoleren van details, aansluitingen,... tot het opbouwen van een meerlaags isolatieschild (IND.ISO).

16.30u - 17.30u: nabespreking/ technische ondersteuning met hapje en drankje

Lees meer

Foto's Handen Uit de Mouwen - Bevestigingstechnieken Borgh

Vorige activiteiten