achtergrond

Agenda

Architectuurdag 'werken met roestvast staal' 15 apr.

Architectuurdag 'werken met roestvast staal'

Aperam Genk

Foto: notariaat Brigitte Vermeersch (Horebeke), architect: Atelier Vens Vanbelle, fotograaf: Tim van de Velde.

Het toenemend succes van het werken met roestvast staal is wellicht gelinkt aan de eigenschappen van het materiaal zelf. Een unieke combinatie van sterkte, duurzaamheid en een haast oneindige waaier van mogelijke oppervlakteafwerkingen maken het materiaal bijzonder geschikt voor kleine en grote bouwprojecten.

Vrijdagnamiddag 15/04 organiseren BVA en Infosteel een architectuurdag 'werken met roestvast staal'. Het programma van de dag omvat de voorstelling van twee projecten gekoppeld aan een bedrijfsbezoek en een toelichting welk roestvast staal te gebruiken voor welke toepassing.

Een bijzonder ontwerp vormt de uitbreiding van een notariaat bekleed met roestvast staal in spiegelafwerking door Architecten Vens - Vanbelle (zie coverfoto).

“Spiegels zijn terug helemaal in. Weliswaar met een betekenisverschuiving. Daar waar reflecterende vlakken eertijds veelal werden ingezet om beklemmende ruimtes groter te doen lijken of om meer licht binnen te brengen, halen ontwerpers nu vaak het argument van parallelle werelden aan.”(Infosteel magazine 44)

Architectuurdag 'werken met roestvast staal'

Foto: Centraal station Rotterdam, architect: Team CS, fotograaf: Michil Kievits

Rotterdam Centraal is een openbare vervoersterminal van internationale allure. De stationshal is uitgevoerd in glanzend roestvast staal en vormt een sculpturaal icoon aan Rotterdams culturele as. Voor het ontwerp tekenden Team CS, een samenwerking van Benthem Crouwel Architekten, Meyer en Van Schooten Architecten en West 8.

'Werken met roestvaste stalen' in het meervoud, klinkt misschien minder goed als bovenstaande titel in het enkelvoud, maar het is inhoudelijk meer correct. Het waarom wordt duidelijk tijdens de infosessie en het fabrieksbezoek.

De architectuurdag 'werken met roestvast staal' is een samenwerking van Infosteel met BVA, de beroepsvereniging voor architecten en Aperam.

Programma:

12u30 - 13:30: verwelkoming en broodjeslunch

13:30 - 15:00: lezingen

  • ontwerp en uitbreiding van een notariaat met roestvaste gevel - Architecten Vens Vanbelle
  • De wereld van roestvast staal - Aperam
  • Rotterdam Centraal Station - nieuw icoon voor de stad - Wouter Thijssen, senior-architect - Meyer en Van Schooten Architecten

15:00 - 16:30: fabrieksbezoek

16:30: afsluitende drink

Klik hier voor het liggingsplan.

leden van infosteel kunnen gratis inschrijven voor dit event via de website van infosteel. Niet-leden betalen 50 euro inclusief 21% BTW.

Lees meer

Foto's Architectuurdag 'werken met roestvast staal'

Vorige activiteiten