achtergrond

Agenda

GO HASEGAWA (JP) BRIDGING THE GAP - over eigen werk 19 nov.

GO HASEGAWA (JP) BRIDGING THE GAP - over eigen werk

LEZING BOZAR (Henry Le Boeufzaal)

Op dinsdagavond 19 november komt de Japanse architect Go Hasegawa in de Henry Le Boeufzaal van Bozar spreken over zijn werk. Naar aanleiding van 100 jaar Niko nodigt Niko BVA-leden exclusief (*) uit voor deze boeiende lezing ‘Bridging the gap’ met walking dinner achteraf aangeboden door Niko. Nog geen BVA-lid? Vanaf 30 euro (excl. BTW) kan u daar verandering in brengen en geniet u meteen ook van ledenvoordeel op onze activiteiten in 2020.

Go Hasegawa (1977) heeft de architectuurwereld verbaasd met de wijze waarop hij binnen- en buitenruimte met elkaar laat samensmelten. Go Hasegawa streeft steeds naar nieuwe mogelijkheden en relaties tussen diverse items en wil steeds nieuwe verbindingen leggen. In zijn ontwerpproces denkt Hasegawa in architecturale elementen – zoals de zolder, de binnenplaats, het terras, de vloer, enz. Hij voelt zich aangetrokken tot deze archetype elementen omdat ze anoniem zijn en een lange geschiedenis kennen. Hasegawa gelooft dat het uitpuren van het architecturale element een kans biedt om dicht bij het leven van de mens te staan. In zijn projecten gaat hij op zoek naar een nieuw beeld van het leven door de verhouding van deze architecturale elementen te beheersen. Go Hasegawa behaalde in 2002 een Master of Engineering diploma aan het Tokyo Institute of Technology en werkte bij Taira Nishizawa Architects voordat hij Go Hasegawa & Associates oprichtte in 2005.
Hij doceerde aan het Tokyo Institute of Technology, de Academy of Architecture van Mendrisio, de Oslo School of Architecture and Design, UCLA en GSD Harvard. In 2015 promoveerde hij in Engineering aan het Tokyo Institute of Technology.

(*) De lezing ‘Bridging the gap’ staat open voor een ruimer publiek maar de gasten, uitgenodigd door Niko, worden achteraf verwacht voor een walking dinner op het podium van de zaal. Inschrijven is verplicht en dient te gebeuren voor 15/11/2019.

Lees meer

Foto's

Vorige activiteiten