achtergrond

Agenda

PROJECTBEZOEK ZIEKENHUIS AZ ZENO IN KNOKKE-HEIST 4 sep

PROJECTBEZOEK ZIEKENHUIS AZ ZENO IN KNOKKE-HEIST

Bedrijvencentrum 't Walletje

De tijdelijke vereniging AAPROG - BOECKX - BURO II & ARCHI+I won in 2007 de ambitieuze wedstrijd van vzw Gezondheidszorg Oostkust voor een nieuw ziekenhuis in Knokke-Heist. In de zomer van 2017 zal dit futuristische gebouw in gebruik genomen worden.

Op vrijdag 4 september 2015 brengt BVA in avant- première een bezoek aan de werf.

PROJECTBEZOEK ZIEKENHUIS AZ ZENO IN KNOKKE-HEIST

CECI N’EST PAS UN HÔPITAL ...

ZIEKENHUIS AZ ZENO KNOKKE-HEIST

Het nieuwe ziekenhuis, geïnspireerd op het surrealistisch werk van René Magritte, zweeft als het ware boven het landschap en wordt tot in de ondergrondse ruimtes toe door licht en natuur gedomineerd. De link tussen binnen en buiten, tussen zorgfaciliteiten en publieke ruimtes is vrijwel naadloos met als gevolg een uitnodigende en inspirerende omgeving.

Het ontwerp is een treffend voorbeeld van “levende architectuur”: duurzaam ontwerpen en bouwen met bijzonder oog voor integratie in het landschap, ecologische energie en gebruikte materialen.De aanpak via een multidisciplinair ontwerpteam betekent het doorbreken van de traditionele aanpak in architectuur en schept een precedent qua open overleg in alle stadia: van ontwerp, planning, bouw tot ingebruikname en toekomstige evolutie. Het ontwerpteam doorbrak de traditie van ziekenhuizen als functionele dozen met steriele ruimtes en richtte zich op een harmonie van medische functies, persoonlijke geruststelling en sociale interacties.

Er is een duidelijke keuze gemaakt voor het toepassen van duurzame en energiebesparende maatregelen, zonder in te boeten op de hoge comforteisen. Onder andere een biomassaketel, warmtekrachtkoppeling en boorgatenergieopslag dragen bij tot duurzame energieopwekking. Ingenium staat in voor de studie van de volledige technische uitrusting van het gebouw alsook voor de commissioning bij het nieuwe ziekenhuis. Hierbij worden diepgaande testen gedaan die een normale oplevering overstijgen. Speciale aandacht gaat ook uit naar de werking en de interactie van de installaties, technisch en bouwkundig, na ingebruikname, inclusief de onderhoudscontracten van de verschillende technische installaties.

PROJECTBEZOEK ZIEKENHUIS AZ ZENO IN KNOKKE-HEIST

Programma:
Onder voorbehoud van kleine wijzigingen

13u30 Onthaal
Bedrijvencentrum ’t Walletje, 't Walletje 104, Knokke-Heist

14u00 Voorwoord

14u15 Lezing door architect en bouwteam

15u30 Bezoek aan de werf
Verplaatsing met bus
Rondleiding in twee groepen

17u00 Netwerkmoment
Drank en Broodjes

Het bezoek richt zich exclusief tot architecten.
De groep is beperkt tot 50 deelnemers. Snel inschrijven is dan ook de boodschap.
De deelnemers zorgen zelf voor hun veiligheidsschoenen en helm die op de werf verplicht zijn.

PROJECTBEZOEK ZIEKENHUIS AZ ZENO IN KNOKKE-HEIST

met dank aan de sponsors:

SCHÜCO - RENSON - FOAMGLAS - STO

Lees meer

Foto's

Archief