achtergrond

Agenda

Studieavond EPB 2016 2 feb.

Studieavond EPB 2016

vestiging Eandis in Sint-Niklaas

Architecten kijken al lang niet meer op van de zoveelste verstrenging van de EPB-eisen op weg naar BEN. Ze hebben zich de rekenprocedures eigen gemaakt of hebben betrouwbare adviseurs gezocht die ze, liefst van bij de start van het ontwerp, bij het energieconcept betrekken.

Toch verdient ook deze nieuwe stap onze volle aandacht. De riem wordt immers steeds strakker aangespannen en voor EPB geldt meer dan ooit dat de laatste loodjes het zwaarst wegen.

In een informatieavond die zich specifiek richt tot architecten die niet zelf instaan voor de EPB-verslaggeving, bekijken we eerst concreet de impact van de nieuwe regels op ons dagelijks werk. Aansluitend wordt aan de hand van een wetenschappelijke studie een onderscheid gemaakt tussen feiten en mythes omtrent het verband tussen berekende en reële verbruiken.

De studieavond wordt georganiseerd op dinsdag 2 februari 2016 in de vestiging van Eandis in Sint-Niklaas, Heistraat 88.

Programma:

19u30 Welkomstwoord

19u35 Wat verandert er voor EPB vanaf 2016? - door arch. Luc Dedeyene

20u30 toelichting over subsidiëringsmogelijkheden - wat verandert er en waar kan je dit terugvinden? - door Kurt Vanderhispallie (Eandis)

20u45 Pauze met drankje en broodjes

21u00 Doctoraatstudie over het verband tussen berekend en reëel verbruik door dr.ir. arch Marc Delghust van Ugent

21u45 toelichting over de zogenaamde 'Turteltaks', de energieheffing die vanaf 1 maart zal worden toegepast. Casestudie met concrete rekenvoorbeelden- door Kurt Vanderhispallie (Eandis)

22u00 Afsluitende vragenronde

moderator: ir. arch. Jona Van Steenkiste

Lees meer

Foto's

Vorige activiteiten