achtergrond

Nieuws

Archief

ZOOM + BONTINCK architecten wint BVA-archigoldcup Gent 2019

ZOOM + BONTINCK architecten wint BVA-archigoldcup Gent 2019

20 sep. 2019

Foto: Quinten Decleyn

Maandagavond 9 september vond de finaleavond plaats van de BVA-archigoldcup Gent editie 2019. Dit jaar speelden maar liefst 20 ploegen mee aan de Gentse editie waardoor heel wat wedstrijden gespeeld moesten worden om de finale ranking te bepalen. 

Het spectakel ging van start met de kleine finale tussen ASA architecten (winnaar vorig jaar) en CAAN architecten. ASA architecten won verdienstelijk en kwam daarmee op een derde plaats. Om 21 uur werd de finale gespeeld tussen nieuwkomer GC architecten en ZOOM + BONTINCK architecten die tot hiertoe een feilloos parcours wisten af te leggen. Het beloofde dus een spannende finalewedstrijd te worden met mooi voetbal. 

Foto: Quinten Decleyn

Aanvankelijk begon de wedstrijd zeer gelijkopgaand en werden er veel doelkansen gecreërd. GC architecten wist die kansen echter niet in doelpunten om te zetten. ZOOM + BONTINCK architecten lukte daarin wel, wat tegen de rusttijd uitliep naar een 3-0 score. 

Bij het begin van de tweede helft nam GC architecten het heft in handen en leek de wedstrijd een kantelpunt te kennen. ZOOM + BONITINCK architecten wist zich echter snel te herstellen en drukte door tot een 2-9 overwinning. 

Foto: Quinten Decleyn

De avond werd feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking waarbij Bressers Architecten de fairplay-troffee in ontvangst nam en Ontwerppoel de troffee voor Beste Outfit in de wacht wist te slepen. 

Aansluitend werd bij een hapje en drankje de afterparty ingezet op de beats van DJ Ringo. 

BVA- Archigoldcup Gent 2019 werd mee mogelijk gemaakt dankzij de sponsors Gent 2019: 

Foamglas, Reynaers, Gyproc, BulexWienerberger, Bulo, Soprema, Renson en Wever&Ducré .

Meer nieuws