achtergrond

Nieuws

Archief

Dag van de architectuur (D/a) - 22/09/2019

Dag van de architectuur (D/a) - 22/09/2019

19 aug. 2019

Op zondag 22 september breidt het Festival van de architectuur voor een dag uit van Gent naar Vlaanderen en Brussel. Tijdens de Dag van de architectuur (D/a) openen meer dan honderd verbindende gebouwen en ontwerpbureaus hun deuren. 

Altijd al willen weten wat zich achter de gevel bevindt van dat ene huis? Grijp je kans en wandel binnen in een van de privéwoningen, scholen, zorgvoorzieningen en bedrijven die uitzonderlijk toegankelijk zijn voor publiek. Kinderen kunnen zich ter plekke uitleven met het doe-boekje en ontdekken zo architectuur op hun maat.

Voor de selectie van deze D/a gebouwen is het jonge F/a Curatorenteam aan zet. Net als in 2017 gaf het Vlaams Architectuurinstituut ( VAi) een groep van master- en doctoraatstudenten de opdracht om op zoek te gaan naar gebouwen en architectuur die verbinding ademen. Ontdek hier een blik achter de schermen.

Ontdek de selectie hieronder en in het programmaoverzicht. Hou de socials @festivalvandearchitectuur en website in de gaten voor alle updates rond het programma en extra activiteiten tijdens D/a.

Enkele highlights D/a

Huis Perrekens (Nu Architectuuratelier, Antwerpen) 

Balenmagazijn (Trans Architectuur, Gent) 

Scholencampus Spectrumcollege (Osar Architects, Beringen) 

G-Lab (tc plus, Brugge) 

Marie Moskou (Brussel, vzw toestand) 

Ontwerpbureau: B-ILD Architecten (Brussel)

Meer nieuws