achtergrond

Nieuws

Actueel

Coronacrisis - Vlaamse regering verlengt geldigheidsduur omgevingsvergunningen met zes maanden

Coronacrisis - Vlaamse regering verlengt geldigheidsduur omgevingsvergunningen met zes maanden

22 apr 2020

Alle omgevingsvergunningen die zouden vervallen tussen 20 maart en 31 december 2020 worden met zes maanden verlengd. Dat heeft de Vlaamse regering via elektronische procedure beslist op voorstel van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. "Op die manier helpen we particulieren en ondernemers vooruit én geven we de bouwsector een duw in de rug", stelt Demir.

Volgens minister Demir vormt de coronacrisis een duidelijk geval van overmacht voor de omgevingsvergunningen waarvan de geldigheidsduur dreigt te vervallen. "Buiten de wil van de vergunninghouders wordt de realisatie van vele werven door de coronamaatregelen bemoeilijkt en zijn een aantal leveringen van bouwmaterialen minder evident. Hierdoor dreigen sommige omgevingsvergunningen te vervallen omdat hun geldigheid in de loop van 2020 afloopt. We gaan van deze mensen echt niet vragen om opnieuw een vergunningsprocedure te doorlopen en verlengen de geldigheid van hun omgevingsvergunningen met zes maanden", stelt Demir.

Ook vergunningen en meldingen van bepaalde duur en vergunningen op proef worden verlengd met 3 maanden. Hier gaat het om vergunningen en meldingen die zouden vervallen tot en met 31 augustus.

De regering heeft ook beslist dat fysieke infovergaderingen die normaal gezien gehouden worden voor bepaalde dossiers en in bepaalde planningsprocessen voortaan ook digitaal mogen verlopen. "Zolang de federale overheid samenkomsten van meer dan 50 personen verbiedt, kan dit een oplossing bieden om procedures niet te vertragen", besluit Demir.

Bron: Belga

Lees ook: Geen extra verlenging van behandelingstermijnen en openbare onderzoeken

Nieuwsbrieven

BVA nieuws juni 2020 - editie 02

BVA nieuws juni 2020 - editie 02 8 jun 2020

BVA nieuws april 2020 - editie 01

BVA nieuws april 2020 - editie 01 27 apr 2020

BVA nieuws september 2019 - editie 04

BVA nieuws september 2019 - editie 04 25 sep 2019

Meer nieuws