gradient
sky

We're here to party

Tom Barman DJ-set

22:30-00:30

Creatieve duizendpoot Tom Barman is voornamelijk bekend om z'n werk met dEUS, Magnus en meer recentelijk TaxiWars, maar ook als dj staat hij meer dan z'n mannetje.

Deejay Schwarzkopf

21:00-22:30 en vanaf 00:30

Soul, funk, disco en andere tijdloze klasse. It's a music love affair...

The Bonnie Blues

21:30-22:30

The Bonnie Blues is een akoestisch trio dat klinkt zoals het interbellum in een café-chantant in de Seefhoek of een bluesjoint in de Louisiaanse bayou. De Andrew Sisters of de Mills Brothers, maar dan intiem en rauw. Nele Paelinck, Juno Kerstens en Laura Vanden Heede zingen alledrie en begeleiden zichzelf op gitaar, contrabas en viool. Ze brengen bekende en onbekende liedjes in de stijl van de jaren '20 tot '50 - van slowfox tot calypso, van bolero tot barbershop ragtimes.

Majoretski

De majoretten van Majoretski leiden je fluks naar je bestemming. Zwierige pompons en witte laarsjes inclusief!

Food trucks & Drinks

Met authentieke Marokkaanse keuken van O'Tagine, gekend om zijn heerlijke tagines en couscousgerechten die met heel veel liefde gecreëerd worden.

Of een stevige hamburger, die mag zeker niet ontbreken op een goed feestje.


Voorverkoop

De ticket voorverkoop is afgelopen.

Nog geen ticket?
Geen nood, de kassa's gaan open vanaf 21u, een ticket kost 20€.
Nacht van de architectuur is een 'cashless' evenement.

Geen gedoe met wisselgeld, een te dikke portemonnee of een hoop kleingeld* de ochtend erop.
Na de voorverkoop kan je extra bonnen of tickets aan de kassa met bancontact/mistercash of met kredietkaart betalen.

(* enkel een stuk van 1 euro als je wat in de vestiaire wenst achter te laten...)


We're here to evolve

Officiële opening ‘Meesterproef’

Tijdens de officiële opening van het festival leggen we de link tussen hedendaagse architectuur en het verleden. Want hoe bestand is architectuur tegen de tijd? Een half jaar lang werkten achttien recent afgestudeerde ontwerpers rond herbestemming van beschermd erfgoed. In samenwerking met Team Vlaams Bouwmeester en agentschap Onroerend Erfgoed maken we het resultaat van de Meesterproef bekend.

Meer info

Landschip

Tijdens de aftrap van het festival arriveert Time Circus in deSingel met zijn langverwachte nieuwe productie ‘Landschip’.

Meer info

Boekenmarkt

tot 02:00

De Boekenmarkt is één van de vele feestelijke activiteiten op de openingsavond van het Festival van de architectuur. Snuister door een breed en uniek literair aanbod en ontdek publicaties die anders wellicht aan je voorbij zouden gaan.

Meer info

Veiling der dromen

tot 02:00

Op 17 september veilt Veilinghuis Bernaerts n opdracht van het Vlaams Architectuurinstituut unieke objecten, tekeningen en maquettes van jonge leeuwen en oude rotten. Het aanbod van de Veiling der dromen zal tentoon gesteld worden in deSingel. De opbrengst van deze benefietveiling zal een fundamentele bijdrage betekenen voor de opbouw van het Centre des femmes in Ouled Merzoug, een nieuw project van BC architects & studies in Marokko.

Meer info

Salon des pensées inconnues

22:00-02:00

In het Salon des pensées inconnues enkele meters verderop passeren boeiende sprekers de revue. Hier krijgen auteurs en uitgevers een podium om hun publicaties toe te lichten. Neem plaats en meng je in het debat. Boeiende conversaties en een gezellige sfeer gegarandeerd.

Meer info

Speeddate met experts

22:30-00:00

Vanaf 22u30 vult de Wandelgang in deSingel zich met vragen en antwoorden. Iedere zeven minuten schuif je door en ontmoet je een nieuwe expert. Bedenk dus alvast je vragen voor deze boeiende lijst gesprekspartners:
Asli Ciçek, Barbara Van der Wee, Bas Smets, Filip Dujardin, Koen Van Synghel, Kristiaan Borret, Leo Van Broeck, Lode Waes, Oscar Rommens, Pepijn Kennis, Rob Van de Velde, Stefanie Everaerts, Tom Callebaut, Xavier Leclair

Let op: verzeker op tijd je plaats

Meer info

Secret Cinema

22:30-04:00

Gedurende de Nacht van de architectuur kan film natuurlijk niet ontbreken. Speciaal voor deze gelegenheid selecteerde Secret Cinema Antwerpen een shortlist van architectuurfilms, die op twee geheime plekken binnen deSingel worden vertoond.

  • 22:30-04:00 Shorts on architecture
  • 22:30-02:00 The Böhm Family
  • 00:00-02:00  Farhenheit 451

Meer info

Moby Dick _ The teaser

23:55-00:30

IN VITRO, het muziektheatergezelschap van Jan Dekeyser en Daphne Kitschen, bereidt zijn nieuwe productie Moby Dick voor. De voorstelling gaat in 2018 in première maar tijdens de Nacht van de architectuur licht het gezelschap uitzonderlijk een tipje van de sluier op.

Meer info