achtergrond

Agenda

NEGOTIATIE ARCHITECTUUROVEREENKOMST + ONDERBOUWING ERELONEN 24 okt.

NEGOTIATIE ARCHITECTUUROVEREENKOMST + ONDERBOUWING ERELONEN

BVA Pro SBM Gent

Vele confraters onder ons herinneren zich nog door de Orde gepubliceerde deontologische norm n°2 die een leidraad vormde voor het bepalen van een billijk ereloon voor te leveren of geleverde prestaties. Onder druk van de Europese regelgeving aangaande de vrije mededinging is deze norm al geruime tijd naar de prullenmand verwezen.

De slinger lijkt nu echter helemaal naar de andere kant doorgeslagen. Bijzonder veel architecten nemen vandaag genoegen met een veel te schamele vergoeding. Veelal omdat ze helemaal niet weten hoeveel uren zij in werkelijkheid aan een project besteden of welk deel van de algemene bureaukosten aan een project kan toebedeeld worden. Er wordt op die manier schromelijk onvoldoende weerwerk geboden aan de hierover gangbare meningen in het publiek of aan de ideeën van opdrachtgevers. Ook openbare overheden durven nu belachelijke erelonen voorstellen, terwijl tegelijkertijd van de architect werkelijk alles verwacht wordt, zonder ook maar een minste vrijwaring van enige aansprakelijkheidtoe te staan. 

Als beroepsvereniging wensen wij samen met onze leden de krachten te bundelen om hiertegen doelmatig en gericht te reageren.

Deze opleiding gaat door op:
24/10/2018 te Renson Waregem van 19:00-22:00


Inschrijven kan via sbm. BVA-leden genieten 50% korting(*). 
(*) Hiertoe gebruikt u bij inschrijving de kortingscode die u ontving in de bevestigingsmail bij het aangaan van een BVA-lidmaatschap 2018.

Lees meer

Archief